Αποχαιρέτησε ο Σταφυλίδης..

2013-05-31 19:06

Για όλους και για όλα μίλησε ο Κώστας Σταφυλίδης, ο οποίος φιλοξενήθηκε σε ραδιοφωνικό σταθμό της πόλης με αφορμή την τελευταία του παρουσία στην Τούμπα ως παίκτης του ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στον «Arena 89,4 fm»:

Για το πώς νιώθει που είναι παίκτης της Λεβερκούζεν πλέον: «Ακόμα δεν το έχω συνειδητοποιήσει, είναι πολύ δύσκολο μετά από 10 χρόνια να φεύγω απ' αυτή την ομάδα, αλλά θα προσπαθήσω όσο το δυνατόν περισσότερο να κάνω μια αξιοπρεπή καριέρα».

Για τον αποχαιρετισμό των συμπαικτών του χθες στα αποδυτήρια: «Φυσικά συγκινήθηκα, έφυγα ύστερα από 10 χρόνια από την ομάδα που υποστήριζα από μικρός, ήμουν από 11 χρονών στον ΠΑΟΚ, με πολλούς παίκτες ήμουν και φίλος αρκετά χρόνια, είναι δύσκολο για μένα, αλλά με τον καιρό πιστεύω ότι θα πάνε όλα καλά. Δεν μπορούσα να μιλήσω πολύ στα παιδιά, καλή επιτυχία τους είπα, να είναι καλά στην υγεία τους πάνω απ' όλα, ήμουν πολύ φορτισμένος συναισθηματικά και δεν μπορούσα να πω περισσότερα, ήθελα να τελειώνει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα».

Για το πότε θα ενσωματωθεί στη νέα του ομάδα: «Περιμένω πρώτα να δούμε πότε θα τελειώσω με την Εθνική Νέων, γιατί το τελευταίο ματς είναι 28 Ιουνίου στον όμιλο, εάν προκριθούμε θα πιάσουμε μέσα Ιουλίου, ωσότου τέλη Ιουλίου θα είμαι πάνω».

Για το εάν το πίστευε ότι θα είναι τόσο δύσκολο να φύγει από τον ΠΑΟΚ: «Από την πρώτη μέρα που υπέγραψα στη Λεβερκούζεν σκεφτόμουν ότι την στιγμή που θα φύγω θα είναι πολύ έντονα τα συναισθήματα, ήρθε η στιγμή, έγινε αυτό και συνεχίζω».

Για τις πιο ευχάριστες στιγμές του στον ΠΑΟΚ: «Οι ευχάριστες στιγμές είναι πολλές, δεν θα ξεχάσω ποτέ την πρώτη μέρα που φόρεσα την φανέλα του ΠΑΟΚ όταν ήμουν 11 χρονών, το πρώτο παιχνίδι ήταν με τον Ηρακλή, από 7 χρονών θυμάμαι έλεγα πότε θα πάω στο γήπεδο να δω τον ΠΑΟΚ και έφτασε η στιγμή που φόρεσα την φανέλα του ΠΑΟΚ έστω και στα τμήματα υποδομής, τότε, φυσικά ευχάριστη στιγμή είναι και το ντεμπούτο μου με τον Παναιτωλικό στην πρώτη ομάδα, ήταν κάτι πολύ σημαντικό για μένα και παιχνίδια βέβαια όπως με την Τότεναμ και άλλα που δεν θα ξεχάσω ποτέ. Ανέκαθεν ήταν το σπίτι μου η Τούμπα και θα συνεχίσει να είναι. Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Μαλιούφα που έβαλε τις βάσεις για να μάθω κάποια πράγματα, τον κύριο Ελευθεριάδη, που είναι γυμναστής μου και τώρα στην εθνική Νέων και τον κύριο Γεωργιάδη που ήταν ο προπονητής μου μέχρι και προχθές».

Για το ποιος προπονητής τον βοήθησε περισσότερο: «Στην πρώτη ομάδα με εμπιστεύτηκε ο κ.Μπόλονι, με έβαλε σε διάστημα που δεν ήμουν καλά ψυχολογικά και αγωνιστικά και με στήριξε τότε».

Για τις πιο δύσκολες στιγμές του: «Μέχρι να καταφέρω να φτάσω και να παίξω στην πρώτη ομάδα υπήρχαν πολλές δυσκολίες, δεν θέλω να μιλήσω γι' αυτά καθόλου, το θέμα είναι μέσα από την δουλειά, την προσπάθεια και τους ανθρώπους που με βοήθησαν ότι έφτασα εδώ που έφτασα και αυτό κρατάω».

Για το ότι αφήνει τον ΠΑΟΚ σε μια περίοδο και μεταβατική και δύσκολη: «Ο ΠΑΟΚ είναι μια μεγάλη ομάδα δεν θα επηρεαστεί απ' αυτά καθόλου, τέτοια περιστατικά έχουν ξαναγίνει, με την έλευση του κ. Σαββίδη θα δούμε άλλα πράγματα, είναι λίγο καιρό στην ομάδα, δεν πρόλαβε να κάνει πάρα πολλά. Δείχνει ότι μας πιστεύει πολύ, πιστεύει στην ομάδα και είναι κοντά της, έχει αλλάξει τα αποδυτήρια, δεν έχουμε κανένα παράπονο ούτε στις πληρωμές, ούτε σε κάτι άλλο, πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ τα επόμενα χρόνια θα πρωταγωνιστεί, θα μπορεί να χτυπήσει τον Ολυμπιακό που τα τελευταία 10- 15 χρόνια κατά τα ψέματα τα έχει σαρώσει όλα, είμαι σίγουρος ότι τα επόμενα χρόνια θα πάρουμε τίτλους. Από την στιγμή που υπάρχουν χρήματα για μεταγραφές και οργάνωση η ομάδα θα γίνει καλύτερη και τα επόμενα χρόνια θα φανεί αυτό».

Για την μη ικανοποιητική εικόνα της ομάδας αυτή την χρονιά: «Δεν μπορώ να πω ότι δεν ήταν ικανοποιητική η χρονιά. Στο πρωτάθλημα βγήκαμε δεύτεροι, δεν μας αφορά εάν ήταν καλό ή όχι το πρωτάθλημα, γιατί ακούω πολλούς που λένε ότι ήταν έτσι το πρωτάθλημα, έπαιζαν και άλλες ομάδες, δεν παίζαμε μόνοι μας και βγήκαμε δεύτεροι, δεν κάναμε πολλά καλά παιχνίδια αλλά τουλάχιστον παίρναμε το αποτέλεσμα. Για τα πλέι οφ δεν ξέρω τι να πω, δεν έχω μια απάντηση, δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι, για το τι έφταιξε, χάσαμε τρία παιχνίδια στις καθυστερήσεις του αγώνα, από τα Γιάννενα δεν αξίζαμε την ήττα, έτυχε, ούτε με τον Ατρόμητο μέσα στο Περιστέρι αξίζαμε την ήττα. Στο προχθεσινό παιχνίδι με τον Ατρόμητο ήμασταν σαφώς καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στο δεύτερο δεν μπήκαμε καλά δεχτήκαμε γρήγορα το γκολ και πάλι στο φινάλε δεχτήκαμε το δεύτερο γκολ και έτσι χάσαμε».

Για τις σχέσεις του με τον κόσμο και εάν είναι το αγαπημένο παιδί της κερκίδας: «Δεν το ξέρω αυτό εάν ήμουν ή εάν δεν ήμουν το αγαπημένο παιδί της κερκίδας, η αλήθεια είναι ότι τον τελευταίο καιρό, δεν θέλω να πω ότι δέχτηκα άσχημη κριτική, γιατί έτσι είναι ο κόσμος και εγώ όταν ήμουν στην κερκίδα έτσι έκανα, απλά με στεναχώρησε πάρα πολύ το γεγονός ότι με έβριζαν χωρίς να φταίω σε κάτι και δεν θα με πείραζε εάν ήταν άλλη ομάδα, με πείραξε που ήταν ο ΠΑΟΚ, εάν έπαιζα στη Λεβερκούζεν και με έβριζαν οι φίλαθλοι δεν θα είχα πρόβλημα, αλλά στεναχωριόμουν που ήταν φίλαθλοι του ΠΑΟΚ, γιατί δεν νομίζω να υπάρχει έστω και ένας που θα μπορούσε να μου πει ότι δεν τα έδινα όλα για την ομάδα, ακόμα και όταν δεν ήμουν καλός, προσπαθούσα, έδινα ότι μπορούσα, αυτό ήταν το μόνο που με πείραξε.Μου έλεγαν ότι δεν έχω το μυαλό μου εδώ, ότι σκέφτομαι κάτι άλλο, ότι δεν βάζω τα πόδια μου, δεν περίμενα σε καμία περίπτωση να ακούσω τέτοιο πράγμα, το ότι θα μου πουν, είσαι άσχετος, σήκω φύγε, δεν μπορείς, εντάξει, αλλά το ότι θα μου πουν ότι δεν είναι το μυαλό σου εδώ, δεν βάζεις τα πόδια σου και είναι το μυαλό σου αλλού και όχι στον ΠΑΟΚ, δεν το περίμενα, αυτό με στεναχώρησε πολύ. Όλη την χρονιά μου το έλεγαν έξω από το γήπεδο, στο δρόμο που περπατούσα με έβριζαν».

Για την πλατιά μάζα των φίλων του ΠΑΟΚ που είναι μαζί του: «Θέλω να τους ευχαριστήσω, γιατί με στήριξαν, και να συνεχίσουν να είναι κοντά στην ομάδα γιατί τους χρειάζεται και στα καλά και στα κακά και να είναι εκεί ιδίως όταν η ομάδα δεν πάει καλά, να είναι εκεί και να την στηρίζουν στα κακά και η ζωή θα τους ανταποδώσει αυτό με μια χαρά, με τίτλους, να είναι σίγουροι».

Για το ότι έπαιξε τραυματίας σε πολλά ματς και πρόσφατα με ειδική μάσκα: «Όταν μπαίνεις στο γήπεδο και ιδίως όταν παίζεις για την ομάδα που αγαπάς, αυτά δεν υπάρχουν, ούτε το πόδι σου, ούτε το χέρι σου, ούτε θα σκεφτείς εάν σπάσεις το κεφάλι σου, από την στιγμή που μπαίνεις στο γήπεδο σβήνονται όλα».

Για το εάν θα γυρίσει κάποια στιγμή στον ΠΑΟΚ: «Φυσικά το σκέφτομαι να γυρίσω κάποια στιγμή, δεν γίνεται να το βγάλω αυτό από το μυαλό μου με τίποτα, θα το δείξει ο χρόνος».

Για την Μπάγερν Λεβερκούζεν: «Είμαι 19 χρονών, στην αρχή θα είναι δύσκολα, το έχω δει από άλλους ποδοσφαιριστές, πόσο μάλλον με μένα που λόγω Εθνικής δεν έκανα προετοιμασίες, δεν θα πάω να καθίσω στο συμβόλαιό μου, να παίρνω τα λεφτά, πάω για να καθιερωθώ, να παίξω και εάν μπορέσω να κάνω και μεταγραφή σε ακόμα μεγαλύτερο σύλλογο».

Για το ότι θα βρει στη Γερμανία Βιερίνια,Μαλεζά, Παπαδόπουλο και Παπασταθόπολο: «Εχω μιλήσει με όλους, μου έχουν πει πώς είναι τα πράγματα πάνω κάτω, με τον Μαλεζά και Παπασταθόπουλου, θα είμαστε σε πολύ κοντινή απόσταση και αυτό θα με βοηθήσει πολύ, μακάρι να με βοηθήσει ο θεός να τα καταφέρω. Μιλάω πολύ συχνά με τους ανθρώπους της Λεβερκούζεν, δείχνουν ότι με πιστεύουν πολύ και δεν θέλω να τους απογοητεύσω».

 

Νέα

2013-07-22 13:44
Αυτές θα είναι οι νέες φανέλες της ομάδας για την περίοδο 2013-2014...
2013-07-19 19:27
Την 3η τη τάξει (πίσω από Σαχτάρ και Δυναμό Κιέβου), ομάδα της...
2013-07-13 22:20
Μια πρώτη γεύση..απο τις νέες φανέλες παίρνουμε απο τις εμφανίσεις...
2013-07-09 12:01
Στην Τουρκία και συγκεκριμένα στην Κόνιασπορ θα αγωνίζεται τη νέα...
2013-07-08 01:50
Ο συγκεκριμένος παίκτης του ΠΑΟΚ, κατέχει ένα παγκόσμιο ρεκόρ που...
2013-07-05 01:47
Το πρώτο και πολύ μεγάλο βήμα σχεδιασμού για τη νέα χρονιά έγινε και...
2013-07-05 01:33
Ο Δικέφαλος συμφώνησε με την Καρπάτι για την μεταγραφή του Λούκας...
2013-06-30 22:21
Μια ανάσα απο την απόκτηση του Κριστιάν Φερνάντεζ βρίσκεται ο ΠΑΟΚ....
2013-06-27 22:50
Ο ΠΑΟΚ θα συμμετέχει την επόμενη σεζόν στο Eurocup, καθώς αποδέχθηκε...
2013-06-27 19:35
Εν όψει του τρίτου προκριματικού γύρου του Τσάμπιονς Λιγκ, τα...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>