Συναίσθημα ή Λογική εξυγίανσης;

2013-05-09 20:21

Η αγωνία και το άγχος που αφορούν τα οικονομικά είναι δεδομένα. Καθημερινά... Ο Μπάνε Πρέλεβιτς παλεύει με τα χαρτιά και τις κλήσεις στο κινητό του από το πρωί μέχρι το βράδυ.Όλα αυτά όμως, έστω και με αργούς ρυθμούς, έστω και με σοβαρές καθυστερήσεις έχουν μπει σε μια τροχιά. Σύτνομα η ΚΑΕ θα κληθεί να πάρει αποφάσεις για ένα επίσης σημαντικό ζήτημα. Την συμμετοχή η όχι στο επόμενο Γιούροκαπ...

Την θέση θα την κερδίσει ο ΠΑΟΚ είτε ως 3ος είτε και ως 5ος σε περίπτωση που πάρει το Ρέθυμνο την 4η θέση. Ο Πανιώνιος θα είναι ο ένας, οι Κρητικοί είναι μάλλον απίθανο να ασχοληθούν και λόγω συνθηκών (απόσταση, δύσκολη πρόσβαση αεροπορική, έξοδα...) αλλά και λόγω γηπέδου. Το κλειστό της ομάδας είναι ακατάλληλο, ενώ στην Κρήτη δεν υπάρχει ένα μεγάλο αξιοπρεπές κλειστό.Oπότε η διοίκηση της ΚΑΕ θα κληθεί να πει ναι η όχι στην κλήση από την ΟΥΛΕΜΠ. Και εδώ έρχεται το δίλλημα... Ευρώπη ναι, αλλά πως...;Με τα σημερινά δεδομένα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι με το «όχι» του Πρέλεβιτς συντάσσονται και τα άλλα μέλη του ΔΣ. Με μπάτζετ που δεν θα ξεπερνά τα 300 χιλ. ευρώ, με υποχρεώσεις τεράστιες σε δημόσιο, άρθρο 99 και εκτός αυτού, με αγώνες βράδυ Τρίτης όταν και ο κόσμος θα είναι ελάχιστος-πως θα πληρώνει δύο διοργανώσεις την εβδομάδα σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ;-και με έξοδα μετακίνησης και αγώνων που θα δημιουργήσουν και πάλι τρύπα άνω των 100 χιλ. ευρώ.

Συναίσθημα η πρακτική...; Η ουσία είναι ότι ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να ζήσει μόνο με το συναίσθημα. Για να παίξει Ευρώπη χωρίς να γίνει πισιγύρισμα στην εξυγίανση χρειάζονται χρήματα. Τι μπορεί να κάνει η ΚΑΕ για αυτό;

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην διοίκηση σκέφτονται μόνο την βοήθεια του Ιβάν Σαββίδη. Έχουν κατά νου, μόλις τελειώσει αγωνιστικά η σεζόν, να προγραμματίσουν ένα ραντεβού με τον ίδο ή με τους συνεργάτες του ώστε να μεταφέρουν τις απόψεις τους.Ο ΠΑΟΚ μπορεί να παίξει στην Ευρώπη μόνο με την οικονομική στήριξη του προέδρου της ΠΑΕ. Και από την στιγμή που ο ιδιοκτήτης της ποδοσφαιρικής ομάδας δεν έχει σκοό άμεσα να ασχοληθεί διοικητικά με το μπάσκετ, το θέμα αφορά απλά και μόνο στήριξη.Λίγο μεγαλύτερο μπάτζετ, κάλυψη εξόδων μετακίνησης, φιλοξενείας αποστολών και διαιτητών, οργάνωσης αγώνων... Και δεν τίθεταιο θέμα για το παράβολο, είναι αστείο, εφόσον λυθούν όλα τα άλλα, κάποιοι να μένουν σε τόσο τυπικά πράγματα, όσο και αν κοστίζουν.

Με λίγα λόγια... Το θέμα Ευρώπη θα απασχολήσει τον ΠΑΟΚ αργότερα, μετά το τέλος της σεζόν και μόνο εφόσον αποφασίσει να στηρίξει ο Ιβάν Σαβίδης. Άλλωστε ακόμα και ο Δημήτρης Κοντομηνάς να συνεχίσει την χορηγία του-δεν υπάρχει περίπτωση άμεσα να μπει διοικητικά-στην ΚΑΕ δεν θα ανοιχθούν μόνο με αυτή την βοήθεια.

Και έλεγαν ακόμα στην ΚΑΕ... «Είναι και ένα άλλο θέμα. Θα πρέπει να δημιουργηθεί ομάδα που να αντέχει σε τρία ματς στο οκταήμερο και δυστυχώς είναι δεδομένο ότι αν εκτός συνόρων δεν πάμε καλά, αυτό θα επηρεάσει και τις εγχώριες διοργανώσεις αναφορικά με την στήριξη των φιλάθλων, Και ούτε μπορούμε να σκεφτόμαστε για μεγάλη ποσότητα διαρκείας από νωρίς, όταν φέτος είχαμε 600-700».

 

Νέα

2013-07-22 13:44
Αυτές θα είναι οι νέες φανέλες της ομάδας για την περίοδο...
2013-07-19 19:27
Την 3η τη τάξει (πίσω από Σαχτάρ και Δυναμό Κιέβου), ομάδα...
2013-07-13 22:20
Μια πρώτη γεύση..απο τις νέες φανέλες παίρνουμε απο τις...
2013-07-09 12:01
Στην Τουρκία και συγκεκριμένα στην Κόνιασπορ θα αγωνίζεται...
2013-07-08 01:50
Ο συγκεκριμένος παίκτης του ΠΑΟΚ, κατέχει ένα παγκόσμιο...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>