Τα έχωσε ο Σάλπι: "Ένιωσα πως ειμαι στη ζούγκλα φέτος.."

2013-06-02 23:49

Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης ξεκαθάρισε πως η έξοδος στο Τσάμπιονς Λιγκ είναι περισσότερο ανακούφιση παρά ικανοποίηση, και έκανε μια μίνι κατάθεση ψυχής για όσα έζησε φέτος στην ομάδα τονίζοντας μεταξύ άλλων πως το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα μοιάζει περισσότερο με «ζούγκλα αμερικάνικης περιπέτειας, παρά με άθλημα».

Αναλυτικά, όσα είπε στην κάμερα της NOVA:

«Όλα πήγαν καλά στο τέλος... Είτε αξίζαμε, είτε όχι, αν μη τι άλλο αυτό που πετύχαμε σήμερα, δείχνει πως έχουμε και ικανότητα σαν ομάδα και ψυχικές δυνάμεις. Αισθανόμασταν μεγάλο βάρος, μετά τα όσα ζήσαμε φέτος από την αρχή του πρωταθλήματος, αλλά τα καταφέραμε»

«Δεν έχουμε ποδοσφαιρική παιδεία στην Ελλάδα. Είμαστε χρόνια πίσω. Φέτος, ένιωσα πως είμαι στη ζούγκλα και δεν είμαι ποδοσφαιριστής. Τα παιδιά από το εξωτερικό ήταν φοβισμένα με τα όσα έβλεπαν. Αυτές δεν είναι συνθήκες να παίξεις ποδόσφαιρο, ανά πάσα στιγμή νιώθεις πως θα έρθει κάποιος... να σε σκοτώσει.

«Ζήσαμε τεράστια πίεση φέτος, η νοοτροπία του Έλληνα είναι πως μια ομάδα χτίζεται με χρήματα, χωρίς υπομονή. Όλοι περίμεναν πως μετά την είσοδο του κ.Σαββίδη ο ΠΆΟΚ θα έπαιρνε το πρωτάθλημα εύκολα. Μιλάμε για ποδόσφαιρο. Είναι ένα ανταγωνιστικό άθλημα. Σίγουρα δεν παίξαμε το ποδόσφαιρο που θέλαμε, αλλά τελικά πετύχαμε το στόχο μας στο πρωτάθλημα. Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, δύσκολα θα βρει το δρόμο του ο ΠΑΟΚ. Δεν βοηθά κανέναν όταν κάποιοι σπάνε τα αυτοκίνητα παικτών.Αν όντως δεν ήμαστε άξιοι να παίζουμε στον ΠΑΟΚ, τότε υπάρχουν άτομα που μπορούν να διώξουν τους πάντες. Όσα χρήματα κι αν έρθουν στην ομάδα, δεν είναι εύκολο να χτιστεί χωρίς υπομονή κι ελπίζω να αλλάξουν πολλά πράγματα του χρόνου. Αντιλαμβάνομαι την αγωνία του κόσμου, όμως τη ζούγκλα να μην μπορεί ο ποδοσφαιριστής να αγκαλιάσει την οικογένειά του στο σπίτι, το θεωρώ αμερικάνικη περιπέτεια σε ταινία».

Ο Ατρόμητος έπαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρο στα πλέι οφ, όμως «πλήρωσε» την παρουσία του στην κανονική διάρκεια, όπου εκεί ήμασταν εμείς καλύτεροι. Όταν αποκλειστήκαμε από το Κύπελλο, υπήρξε πίεση, κούραση και ατυχία. Χάσαμε τρία ματς στο 90' ενώ είχαμε έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης. Έχουμε μερίδιο κι εμείς, είμαστε άμεσοι υπεύθυνοι για τα αποτελέσματα. Πρέπει να αναλογιστούμε τις ευθύνες μας.

Είναι πετυχημένη η χρονιά όσον αφορά το πρωτάθλημα. Στο Κύπελλο δεν τα καταφέραμε. Προσωπικά νιώθω ανακούφιση κι όχι ικανοποίηση. Γίνανε πολλά λάθη από όλους όσους δούλεψαν φέτος, αλλά του χρόνου οφείλουμε να τα αφήσουμε όλα πίσω. Να έχουμε έναν δυνατό ΠΑΟΚ την νέα σεζόν».

 

Νέα

2013-07-22 13:44
Αυτές θα είναι οι νέες φανέλες της ομάδας για την περίοδο 2013-2014...
2013-07-19 19:27
Την 3η τη τάξει (πίσω από Σαχτάρ και Δυναμό Κιέβου), ομάδα της...
2013-07-13 22:20
Μια πρώτη γεύση..απο τις νέες φανέλες παίρνουμε απο τις εμφανίσεις...
2013-07-09 12:01
Στην Τουρκία και συγκεκριμένα στην Κόνιασπορ θα αγωνίζεται τη νέα...
2013-07-08 01:50
Ο συγκεκριμένος παίκτης του ΠΑΟΚ, κατέχει ένα παγκόσμιο ρεκόρ που...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>